Biomargarin az egészségtudatosoknak, vegánoknak

Biomargarin

Hagyományos vaj vagy biomargarin? A felhasználási céljuk azonos, az összetételük azonban korántsem. A legfőbb különbség, hogy amíg a klasszikus vaj állati zsiradék alapú, addig a margarin javarészt növényi olajokból, zsírokból készül. Ez pedig fontos szempont például a növényi étrendet követőknek. 

Szerencsére napjainkban már számos alternatíva létezik, beszerezhető teljesen vegán vajhelyettesítő, illetve olyan biomargarin, amely ellenőrzött ökológiai gazdaságból való. 

Miért előnyösebb a biomargarin fogyasztása? 

A legjelentősebb vajjal szembeni előnye egyértelműen az összetételében és textúrájában rejlik. Egy könnyen kenhető változat, sőt mivel állati eredetű komponensektől mentes, így koleszterinmentesnek is tekinthető. 

A növényi olajok ideálisabb választások kardiológiai szempontból. A korábbi technológiák helyett manapság már nem hidrogénezett eljárással készülnek, hanem speciális növényi olajokból. Felhasznált zsírok például a pálma- vagy kókuszzsír, melyek mellett általában napraforgó, szója, szőlőmag, olívaolaj is fellelhető. 

Ajánljuk vajak, vajkészítmények termékkörünket, amelyből biomargarin is beszerezhető! 

A lágy kenhetőség mellett szintén mellette szól, hogy alkalmazható sütéshez, főzéshez, desszertek, krémek elkészítéséhez. Tejmentes, vagyis állati eredetű alkotóelemeket nem tartalmaz, ahogyan hidrogénezett növényi olajokat sem! Számos tanulmány született a hidrogénezés során keletkező transzzsírsavak kedvezőtlen hatásairól. 

A speciális termékeknek, illetve az eltérő eljárási módoknak köszönhetően az egészségtudatosok számára is ideális opciót jelenthetnek a hidrogénezett olajoktól mentes alternatívák. Továbbá a vegánok is előszeretettel választják a teljes mértékben növényi, ráadásul ellenőrzött gazdaságból származó alapanyagokból készült bio terméket. Ilyen például az Alsan bio margarin

Laktózmentes vajkészítmény és ghí vaj

Manapság már a laktózintolerancia sem ok arra, hogy lemondjunk a fehérjékben, ásványi anyagokban dús tejtermékekről, hiszen megannyi mentes opció kínálkozik. Webáruházunkban is elérhető például a Magic Milk laktózmentes vajkrém, melynek 100 grammnyi mennyiségében kevesebb mint 0,1 g tejcukor található. 

Akik pedig a klasszikusabb állagot kedvelik, a hagyományos vaj főbb jellegzetességét követő terméket is beszerezhetnek. A Magic Milk márkacsalád laktózmentes vaja laktáz enzimet tartalmaz a tejcukor lebontásának elősegítésére. 

A Ghí tisztított vaj mentes a laktóztól, illetve az adalékanyagoktól. A speciális eljárást követően tisztasága okán a laktózérzékenyek, valamint a tejfehérje-érzékenységgel küzdők is fogyaszthatják. A tradicionális indiai élelmiszer maradékanyagoktól mentes tiszta vajként fogható fel. 

Biomargarin a vegán étrendet preferálóknak

Látható, hogy a laktózérzékenység esetén számos megoldás elérhető ízletes alternatívaként. De mi a helyzet a vegán étrendet követőkkel? A jó hír, hogy esetükben is bőségesek a lehetőségek. 

Akik kizárólag növényi élelmiszereket fogyasztanak, azok számára a biomargarin választása ideális opció, hiszen ezen termékek nem tartalmaznak állati eredetű komponenseket, sőt az alapanyagok ellenőrzött gazdaságból valók. 

Webáruházunk kínálatában speciális mentes élelmiszerek, alapanyagok bőséges választéka érhető el, a legszélesebb körben lefedve a különféle diétákat, gondolva az ételérzékenyekre, és élelmiszerallergiásokra is. 

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során neked a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.