KajaLabor, avagy szakmai tudás humorral fűszerezve

 

Allergiás vagy, esetleg ételintoleranciával éled az életed? Esetleg fogalmad sincs a témáról, csak utánajárnál, hogy jól táplálkozol-e? Nem tudod, hogy mit egyél és hogyan döntsd el a termékek címkéin feltüntetett információk alapján, hogy azok neked megfelelőek-e?

Mert biztosan hallottál már a gluténmentes szappanról és a vegán kenyérről… Van ilyen? És ha igen, hogyan?

Ha szeretnél hiteles forrásból informálódni szakmailag jól képzett csapattól, akkor a KajaLabor YouTube csatornáját neked találták ki! Videóik által szórakoztató, rajzos, animált formában tanulhatsz népszerű, élelmiszerekkel kapcsolatos témákról.

Sanya kutató biomérnök, Annamária pedig élelmiszermérnök, aki hobbiból kitanulta az illusztráció és az animáció csínját-bínját. Az ő szerelmük gyümölcse a KajaLabor, ami egy ismeretterjesztő YouTube-csatorna, tele humorral. A videók célja az emberek szórakoztatással egybekötött tájékoztatása arról, hogy mit is esznek valójában.

A csapat céljai közt szerepel a hiteles információátadás, az érdeklődők tájékoztatása az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitekről, jelölésekről, és az élelmiszerekről általánosan, élelmiszermérnöki szemmel. Mindezt szakmai alapon és függetlenül.

A legelső videójuk két éve jelent meg vicces grafikai megoldásokkal tarkítva. Ebben napjaink egyik legismertebb, és leginkább félreismert allergénjét, a glutént, és a hozzá kapcsolódó gluténmentességet veszik nagyító alá. A jövőben havi, vagy kéthavi rendszerességgel terveznek újabb tájékoztató, szakmailag megalapozott, független és szórakoztató, tanító jellegű rövid filmeket készíteni. Rengeteg érdekes téma van a tarsolyukban, mint például a bio élelmiszerek, E-számok, veganizmus.

Mottójuk:

„Élelmiszerekről szakmai szemmel, szórakoztató formában.”

Ha szeretnétek többet tudni róluk, kövessétek a (3) KajaLabor | Facebook  oldalt, és iratkozzatok fel a KajaLabor YouTube csatornára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során neked a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.