Beszélgessünk a Mate Tea jótékony hatásairól!

Az élénkítő, energetizáló italok fogyasztása mindennapjaink szerves részét képezi. A legtöbben még ma is a kávé mellett döntenek, azonban egyre népszerűbbé válik a Mate Tea is, mint alternatív opció. Noha élénkítő hatása azért jóval elmarad a bevált koffeinforrásétól, leginkább kedvező hatásai okán választják. 

Az alábbi cikkben arról írunk, hogy miért érdemes fogyasztani, vagyis milyen előnyöket tartogat számunkra.

A Yerba Mate Tea jelenti az okos megoldást?

Egészségügyi előnyeit a nemes szaklapok többsége is igyekezett már elénk tárni, azonban még mindig nem bizonyított kellően, hogy valóban megütné-e a mércét például a kávé alternatívájaként. Annyiban viszont egyetérthetünk, hogy számos áldásos előnnyel számolhatunk, legfőképp antioxidáns tartalma révén. Itt máris kitérhetünk a sejtvédelemre, illetve a tisztító hatására, amely mindenképpen kedvező a szervezetünk számára. 

Az élénkítő teakeverékek sokak számára egy vonzó opciót jelentenek a szokványos kávés, energiaitalos mindennapok helyett. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem egyedül a pszichostimuláció kedvéért isszuk ezeket az ízletes nedűket. Ahogyan a Mate Tea fogyasztás is jóval többről szól, mint egyszerű stimuláció.

Nézzük ezt meg egy kicsit közelebbről! A rendszeres fogyasztók azt tapasztalták, hogy segít összpontosítani, vagyis a teljesítőképességünk fokozása által maximalizálhatjuk a produktivitásunkat. Továbbá mellette szól, hogy a koffein túlfogyasztásából eredő “gyomorproblémák” és “ingerlékenység” ez esetben nem észlelhető számottevően. 

Ezenfelül közreműködik az emésztés segítésében, javítja az állóképességünket, sőt fokozza a kalóriaégetést, és növeli a teltségérzetünket is. Fontos kiemelnünk, hogy a szakemberek ennek ellenére sem javasolják a mértéktelen alkalmazását, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben lehetnek mellékhatásai.

Fontos az arany középút megtalálása a teafogyasztásban is!

Amennyiben főzetből és nem koncentrátumból készült természetes yerba mate ital fogyasztása a cél, javasolt például a Soti Natural Yerba Mate Tea választása, mely ökológiai tanúsítvánnyal rendelkezik, gluténmentes, vegán termék, nulla kalóriatartalmának köszönhetően pedig a diétázóknak is ideális opciót kínál. Szénsavmentes, így a refluxos panaszokkal küzdőknek is megfelelő választás. 

Visszatérve áldásos befolyására, a koffeintartalma valahol a kávé és a zöldtea közötti értéknek felel meg. Alacsonyabb, mint a kávéban lévő mennyiség, de magasabb, mint amennyi szokványos zöldteában megtalálható.

Bőséges nyomelem- és ásványianyag-bevitellel is számolhatunk, ha időnként megiszunk egy-egy csészével, bár a legjelentősebbek mégiscsak azok az összetevői, amelyek antioxidáns hatást is közvetítenek. A hatékonyabb kalóriaégetéssel a hosszabb ideig tartó teltségérzettel pedig közkedvelt itallá vált a fogyókúrázók körében is. Webáruházunk bőséges kínálatában még több speciális tea és teakeverék is elérhető. 

Milyen formában célszerű fogyasztani? 

Az egyszerű forrázatként történő alkalmazása mellett egyre elterjedtebbek a főzetből készült italok, melyek azonnal megihatók mindenféle előkészület, teafőzési szertartás nélkül. 

Egyéni ízlésünkhöz mérten ízesíthetjük, egyesek melegen, míg mások hidegen szeretik, akár mentalevéllel megspékelve vagy citrommal vegyítve. 

Egy fárasztó munkanapon igazi felüdülést jelenthet néhány korty, azonban sose feledjük, hogy a mértékletesség a Mate Tea esetében is betartandó.

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során neked a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.